چیلر دستگاه لیزر
چیلر یکی از قطعات یدکی دستگاه برش و حکاکی لیزر است که کارکرد مستقلی دارد و یک سیستم خنککننده مستقل از دستگاه لیزر است.
دو قطعه بسیار مهم در دستگاه لیزر سورس و هد لیزر است؛ عملکرد اصلی چیلر دستگاه لیزر، خنک کردن این دو قطعه است.
هنگام کارکرد دستگاه لیزر، حرارت بالایی در سورس و هد لیزر متمرکز میشود؛ این گرمای ایجاد شده به قدری بالا است که به راحتی میتواند به این دو قطعه اصلی در دستگاه لیزر آسیب جدی وارد کند.
برای اطمینان از عملکرد صحیح و سلامت دستگاه، این سیستم خنک کننده برای دستگاه لیزر ضروری است تا اجازه دهد دستگاه به صورت دائمی فعال باشد و بدون وقفه کار کند.
عملکرد چیلر لیزر
در بخش جلویی دستگاه، یک سیستم نمایشگر تنظیم دما وجود دارد که با استفاده از آن می توانید اختلاف دمای محیط را مشاهده کنید؛ در واقع این سیستم تنظیم دما در دستگاه برش لیزر ارتباط مستقیمی با کارکرد مطلوب و عمر دستگاه دارد.
این سیستم دارای بازه ای است که اگر دما کاهش یابد، بلافاصله کمپرسور روشن نشده و دما باید از اون بازه رد شود تا روشن خاموش شدن مدام تکرار نشده و به کمپرسور آسیب نزند.
در بخش پشتی چیلر لیزر نیز یک سیستم فشار آب وجود دارد که اگر حرکت آب دچار مشکل شود، آلارم داده و چراغ جلوی دستگاه روشن خواهد شد؛ از طرفی روشن شدن این آلارم نیز میتواند علاوه بر مسدودیت آب در مسیر شلنگ، عوامل مختلفی دیگری مانند کم بودن آب چیلر و سوختن پمپ چیلر داشته باشد.
سیستم فشار آب به صورت سیگنالی توسط یک انکودر کار میکند و با چرخش آب، پروانه به حرکت درمیآید تا میزان قدرت چرخش آب را مشخص کند.
دقت داشته باشید که نوع مخزن چیلر از نوع pvc است؛ بنابراین شما باید هر 6 ماه یک بار آب چیلر دستگاه لیزر را عوض کنید.
در صورت استفاده از آب مقطر برای چیلر نیز باز هم امکان ایجاد لیقه، گچ و سولفات در مخزن وجود دارد که در نهایت روی خروجی کار اثر منفی میگذارد.
شرکت S&A توصیه کرده است با توجه به حجم استفاده از چیلر، باید هر دو هفته و یا هر ماه فیلترها و کاور دو طرف را باز کرده و آن ها را تمیز کنید.
میزان آب چیلر لیزر
مخزن چیلر در بالای دستگاه دارای یک در پیچی است که از اینجا میتوانید سطح آب را مشاهده کنید و آب و ضدیخ را از این بخش وارد مخزن کنید؛ همچنین میتوانید در قسمت مدرج پشت دستگاه میزان آب چیلر را نیز مشاهده کنید.
در بخش مدرج دما، میزان آب چیلر دستگاه لیزر همیشه باید بین رنگ سبز و زرد باشد و نباید روی رنگ قرمز قرار گیرد؛ شما باید میزان آب را مدام بررسی کنید تا چیلر دچار مشکل نشود.
اگر هر نوع ناخالصی داخل آب چیلر وجود داشته باشد، سبب انحراف در پرتوی لیزری شده و باعث افت توان میشود.
چیلرها معمولا دارای یک شیر برقی و پمپ است؛ از طرفی حجم آبی که قابل انتقال است، در هر دقیقه حدود 10 تا 13 لیتر و توان آن حدود 2 کیلو وات است.
اتصالات چیلر لیزر
در پشت چیلر یک پیچ مغزی در بخش پایینی وجود دارد که در صورت وجود برای خالی کردن مخزن چیلر از خاک و املاح میتوانید آن را باز کنید.
ورودی و خروجی آب چیلر با نامهای inlet و outlet در چیلر وجود دارد که باید به شکل معکوس به چیلر متصل شود، یعنی ورودی به خروجی متصل شود و بالعکس؛ اگر این مسیرهارو اشتباه وصل کنید، تیوب میشکند.
قسمت Alarm output را باید به پاور دستگاه و ground متصل کنید و بعد از اتصال تا زمانی که چیلر خاموش و مسیر آب مسدود باشد، تیوب شما کار نمیکند؛ در این صورت مانع از شکستگی تیوب خواهد شد.
دقت داشته باشید که سوکت پشت دستگاه حتما متصل باشد، در غیر این صورت چیلر کار نخواهد کرد.
در صورت وارد شدن ضربه به چیلر، نبود استابلایزر مناسب و افت ولتاژ چیلر دچار جریان کشی شده و فیوز دستگاه میسوزد؛ بنابراین قبل از شروع کار باید این نکات را رعایت کنید.
دو عدد فن پشت کندانسور قرار دارد و از دریچههای دو طرف پلاستیکی هوا را به داخل کشیده و از رادیاتور کندانسور از قسمت پشتی خارج میکند.
تست چیلر لیزر
برای تست چیلر میتوانید ورودی و خروجی چیلر را با شلنگ بهم متصل کنید، سپس مخزن آب را نصفه پر کرده و آب ولرم به آن اضافه کنید تا دمای چیلر افزایش یابد؛ در این حین باید منتظر بمانید تا چیلر دما را کاهش دهد.
در صورت کاهش دما، چیلر دستگاه لیزر سالم خواهد بود ولی اگر این اتفاق نیفتد، مشکلات چیلر باید بررسی شود.
دقت داشته باشید که برای رفع مشکلات چیلر باید سریعا اقدام کنید؛ زیرا چیلر مستقیما باید با تیوب در ارتباط است و هر مشکلی در چیلر باعث خسارت در تیوب لیزر و در نهایت اثر منفی در خروجی کار میشود.
چه عالی